JOM KELUAR DARI MASALAH KEWANGAN!!

Thursday, May 20, 2010

Menyesal pun dah tak guna

Dah lama rasanya jejariku ini xmenaip butir2 bicara, stori mori yg ntah apa2, Nad pun dah update blog dia..hihi..Tetapi ari ni rasa nak mengadu pada diari bersawangku ini, betapa rasa kecewanya daku..Mungkin juga takdir,,ehh nape sy nk salahkan takdir..Salah sendiri.."Sediakan payung sebelum hujan"..Baru sy betul2 faham pepatah orang tua zaman dahulu...Selang 2 hari yg lalu sy dapat panggilan dari Herba Prima Marketing(Syarikat Dokter Rozmey tu..)Sape xtau meh nak siku..hihi..HR Dept HPM cal suruh datang interview this Sunday.."Cik Munirah, sy nak maklumkan yg kami akan buat sesi temuduga untuk jawatan IT Officer Ahad ni, Cik boleh datang"..Suka hati dia la nak panggil Cik ke, Puan ke, datin ke.."Ye..baik cik, sy akan datang"jwb sy.."Ok, ada apa2 lg yg Cik Munirah nak tanya " jwbnya.."Selain resume dan sijil2 berkaitan, ada apa2 lagi yg sy perlu bawa?"tnya sy.."Tlg bawa report Projek Sarjana Muda cik ye"jwb beliau.."Err..err..baik..Tima Kasihhh"report PSM??? MAti!!! Report PSMku kat Melaka lagikkk! X amik2 lagi..dushhhh..pdan muka..ok ada 3-4 hari lagi! Alamak, sape kat melaka?? Cal nik, nik suh mtak tlg Tong..Hurm..Bila call Tong.."I kat Sarawak, handle program n dunno who's at melaka coz it's holiday"..wehhh skarang time cuti..haishhhh..parah..kuhubungi nombor2 yg xpernah kuhubungi ex Supervisorku Pn Siti Azirah..waduh2 kok bibiknya yg jawab..bisa2 aku nggak paham apa yg dingomongnya..tapi sy phm2 sendiri la dia ckp ibunya di kantor..then bibiknya bagi no hs puan siti yg satu lagi..baik btol bibik tu..:P Memang kelam kabut lah..malam tu call my lalink, Nad..dia xjawab..hatiku sudah tidak keruan..dah xtau nak tny sapekah lagi..kudail no Paan..uisk tetiba masuk dlm cite ni..ya Paan, sebab nik ckp Sahlan kat melaka, so mgkin Paan ada no Sahlan..mgkin saja..tp ternyata sangkaan sy meleset..Paan pon xde no sahlan, dia srh tny Ikhwan..Ikhwan xbls..Tanya nik pulak..nik bg no sahlan..(Laaaa, klu sy tau awl2 lg sy dh tny nik..:P)Tapiiiiiiiiiiii......No yg nik bagi tu xtau betul ke x, sbb sahlan jua tidak membalasnya..Last sekali sy teringat kwn sy, kwn selepak kat matrix dulu, Azizah Othman.."Zah, ko sihat?", "Sihat", "Ko bizi?", "X, aku tgh mengular kat opis", then sy pn citer kat dia bla2..bla2..perlu urgent..interview..bla..bla..bla..then Zah ckp dia akan cuba tlg..lega sikit hatiku..Tapi, until now..right now,, sy belum boleh menarik nafas lega..report PSM belum sampai ke tangan..yang pasti ini semua pengajaran..jgnlah sediakan payung bila dah hujan..last2 hujan air mata kott..Mgkn sy hny perlu membiarkan hari Ahd ini berlalu begitu shaja dan terus berusaha untuk yg akan datang..Masihkah ada sinar meskipun malap..Semoga cahayaku terus bersinar..................4.oopm..20052010..opis..Irasuria V.S.B

5 comments:

jijah said...

hihi..2hr my uncle cari ur tesis tu tau x...bru ptg td jmpa tp bukan kt fakulti u gtau tu...aduhai,nsb baik uncle mmg kje sna..mbawa konco2 nye mcari sama2..uhuhu..

MooN CahaYa said...

Hah..bukan dkat Fakulti teknologi maklumat dan komunikasi??? pelik..mcmana pulak thesis aku pegi kat fakulti lain..hahaah..sjak bila aku tukar kos..hahah..btw, thanks zizah..I really appreciate it..Skrg ni mgharap benda tu smpai b4 sunday..Ya Allah..bantu daku..

nis n4d (*_~) said...

udah jumpe ye....

hopefully sampei cepat... gudluck wit d interview dear...

ade backup print softcopy x?

MooN CahaYa said...

hope cmtula..:)Thanks to everybody!!

liana said...
This comment has been removed by the author.

About Me

My photo
Sy seorg yg simple..erm..sy bknla seorg yg ssh utk difahami..pd sy kwn2 sy sng je nk fhm sy..sy suke berkwn..sy sgt syg dgn ape yg sy miliki dlm idup sy..